Jeanines Blogg. Når offentlig sektor misbruker makt.

Nav og myndighetsmisbruk

Vi vil ha deg i livet, Johanna Engen!


Del 2: Hjertelig takk, Johanna, for en personlig synliggjøring av forvaltningens uhørte krenkelser. De må stanses!
Alle må få kjennskap til hvilke menneskelige tragedier en hensynsløs og ubamhjertig forvaltning konkret forårsaker:
Johanna Engen, Styreleder i Velferdsalliansen – EAPN Norway, styremedlem i European Anti Poverty Network og vinner av Brosteinsprisen, ble i dag – 16.05.2017 innlagt på slagposten på Ullevål sykehus etter et lite hjerneslag i lillehjernen. Dette var hennes hjerteskjærende statusoppdatering.
Slik kan det altså gå – og det går dessverre gjerne slik, noe forvaltningen må påregne – hvilket de helt sikkert også gjør, når de utsetter syke og eldre mennesker for monumentalt fornuftsstridige belastninger som aldeles ikke er til å bære og leve med!
Saken:
Johanna kastes ut etter 23 år
http://www.dagsavisen.no/oslo/johanna-kastes-ut-etter-23-ar-1.954573
Derfor er det nå på høy tid å sette en endelig stopper for graverende uanstendighet, og kravet skal være at den infame, menneskefiendtlige tilrettetaken som umoralske, tarvelige aktører har implementert der de samvittighetsløst effektuerer uhørte krenkelser etter eget forgodtbefinnende ved å tvinge igjennom sine idiotskapte og meningsløse absolutter skal opphøre – tvert!
I morgen er det kanskje deg … eller meg, som bukker under for livsfarlige menneskeplageres grunnlovsstridige innfall med evt. varige men som følge av et traume, eller med døden til følge.
Min kommentar til Johanna:
Å kjære, kjære deg, det er jo helt grusomt! Så – her ser man altså resultatet av den inhumane og enorme belastningen de har påført ved å tvangsflytte deg. Overgrepet kunne lett ha avstedkommet fatale følger, men svært, svært alvorlig er situasjonen dog. Jeg er så sjokkert at jeg gråter. Det er ingen tvil om hvem som bærer skylden for dette, og det må få konsekvenser! Nå må du selvsagt passe godt på deg selv, bli ivaretatt av dine nærmeste, og la alt annet ligge. Det er mange som er klare over din forferdelige situasjon, og du har støttespillere til langt oppe i politikken. De vil forhåpentligvis komme på banen og ta seg av det som trengs under tiden, og adressere de ansvarlige med den omtale de fortjener! Stor klem og gratulerer med dagen i morgen ❤
Tanker ved midnatt.
Hun ruslet inn på soverommet, Åpner vinduene på vidt gap. Pustet inn den milde natteluften.
Julelysene på nabogårdens balkonger lyser. Selv om det er mai.
Det er natt.
Dagen hennes var et inferno av solskinn, blå himmel og atlfor varmt for strikkejakke i ull.
Vinrød veske kjøpt på salg i Kongsvinger og kamera hengenes over skulderen. Hun går alltid ut når der sola skinner. Skjelden når det regner. Eller når snøen daler på svart asfalt.
Men uannsett vær liker hun å sitte ved soveromsvinduet om natten. Det er da hun tenker best. På alt.
Av og til tar hun med seg et glass rødvin.
Soverommet er lite. Hun har gjort det enda mindre med en stor seng og bokhyller. Sidelengs går hun til vinduet. Asurblå og limegrønne gardiner blir trukket til side. Noen ganger er månen der. Enten i ne eller ny. Holder henne med selskap. Når hun snur seg til venstre ser hun bilder av barn og barnebarn på veggen inn til stuen.
Hva tenker hun på når hun sitter der ved vinduet? At hun er gammel. Av år. Men inn i seg er hun fortsatt ung. At bildet av seg selv ikke stemmer med det hun ser i speilet på det bitte lille badet. Som ikke har plass til vaskemaskin. Eller stellebord. Ikke at hun har behov for stellebord. Den tiden er forbi.
Vaskemaskinen hennes er montert på kjøkkenet. Fellesvaskeriet i kjelleren er nemlig murt igjen.
På det knøttlille gjesterommet står en smal divan med sengeteppe fra Indonesia. Bokhyller og et strykebrett. Stort mer er det ikke plass til. Trillekofferten står gjemt bak døren.
Kjøkkenet er en smal tarm uten plass til kjøkkenbord. Vinduet kan ikke åpnes fordi det går innover og kjøkkenbenken står i veien. Dermed kan ikke vinduet pusses på utsiden. Naboen hennes som er en travel mann har et par ganger skrudd ut vinduet og satt det på kjøkkengulvet sånn at hun kunne pusse vinduet på begge sider. Så har han skrudd det på plass igjen.
Hun ler fordi det er så komisk. Tragikomisk. Å være avhengig av en nabo for å få pusset kjøkkenvinduet på utsiden. Som må skru ut vinduet.
Stuen hennes er koselig. En rød salong er midtunktet sammen med spisebord og bokhyller.
Bilder på veggene. Grønne planter i vinduskarmen.
Hun er glad i hjemmet sitt til tross for feil og mangler. Hun er glad i naboene sine. Naboer som sliter med rus og dobbeldiagnoser. Småbarnsfamiliene som føler seg utrygge. Som vil flytte. Men som får avslag. De ønsker ikke at barna skal vokse opp med dopdealing i trappeoppgangen. De ønsker ikke at barna skal være redde for å gå ut og inn i oppgangen i redsel får å møte på de rusavhengige. Eller doplangerne.
Dette tenker hun mye på når hun sitter ved soveromsvinduet om natten. Hvordan kan dette løses. For alle har rett til et hjem. Til å bo trygt. At folk som bor i kommunale boliger er mennesker. Sårbare mennesker.
Det er uverdig at barn må vokse opp under slike forhold, det er faktisk uverdig at folk som bor i kommunale boliger enten det er barn eller eldre mennesker må bo slik. Ingen burde ha det sånn. Det tenker hun på når hun sitter ved vinduet.
Det er også uverdig å kaste ut gamle mennesker som bor i en knøttliten leilighet, men som blir oppfattet som en familieleilighet av politikerne. En leilighet som ikke fyller dagens norm som familieleilighet.
Uverdig er det også at folk gruer seg når det nærmer seg den tiden at man skal fornye leiekontrakten. Får man fortsette å bo i hjemmet sitt eller må man flytte. Man har tross alt slått rot. Kjenner naboene og omgivelsene. Det i seg selv er jo en trygghet. Tenker hun.
Hun kjenner på en dyp sorg og usikkerhet. Men også sinne fordi politikerne sier at de har stor forståelse for at folk blir frustrerte og redde fordi de må flytte ut av hjemmene sine for å gi plass til andre. Den forståelsen holder ikke. Den hjelper ikke.
Det må finnes andre løsninger på et boligproblem skapt av poltikerne. Leieboerforeningen sier at boligpolitikk utformet for vanskeligstilte har lenge vært preget av en avstand mellom tjenesteleverandør og tjenestemottaker.
Kommunale beboere er sårbare og mange lever under fattigdomsgrensen. De aller fleste har ikke muligheter i det ordinære boligmarkedet.
Bor man på under 55 kvm er man boligfattig. Og det er uhørt å tilby eldre mennesker en ettroms uten tilgang til eget soverom. Mange kommunale beboere bærer på en fortid som er vanskelig å takle. Og fordi mennesker er forskjellige så takler man vonde opplevelser og erfaring på forskjellig vis. Men i sum innebærer det et tøft liv med mange utfordringer. Da blir det feil at tjenesteleverandører gjør livet enda mer trøblete for tjenestemottakerne.
Lysene i nabogården slukkes etterhvert som de som bor der legger seg.
Det er natt.
Hun ser ennå en gang på familiebildene på veggen. Før hun legger seg .
Og slukker lyset (sitat slutt)
Jeg har informert hver især i Kommunal- og forvaltningskomiteen, som blant annet står ansvarlige for fylkeskommuner og boligforhold:
http://bit.ly/2rozlQh
Ditto for Helse- og sosialkomiteen:
http://bit.ly/2pk5Amr
Og sendt til Forskningssjef ved Fafo – Anne Britt Djuve, som blant annet har arbeidsområder innenfor velferdsstat og levekår:
http://bit.ly/2pHZwV8
LISTEN OVER ALLE BLOGGPOSTER
http://bit.ly/hwKs7V
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den mai 16, 2017 av i maktmisbruk, Nyheter, Nyheter&Debatt, offentlige kontor, Politikk, Politikk, Politikk, Samfunn med stikkord , , , , .
Follow Jeanines Blogg. Når offentlig sektor misbruker makt. on WordPress.com

Poster

mai 2017
M T O T F L S
« apr   jun »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 1 052 andre følgere

%d bloggere like this: