Jeanines Blogg. Når offentlig sektor misbruker makt.

Nav og myndighetsmisbruk

Vær med å signere: Krav om 4-ukers frist for Nav å oversende klager til Fylkesmannen


ABABABABABABABABABABABABABABABABABABABABABABERAU

Takk for at du signerer – det er viktig å få samlet inn så mange underskrifter som overhodet mulig!:
http://bit.ly/1uuKLBL
Sak (kopiert fra signeringssiden som du kan gå inn på fra linken over):
11.10.2004 foreslo et utvalg bestående av bl.a professor Jan Fridthjof Bernt (leder) at kommunen skal oversende klagen til Fylkesmannen innen fire uker etter at den er fremsatt, selv om klagen ikke er ferdigbehandlet fra kommunens side:
Regjeringen Pressemelding Nr.:63 – vedr. NOU 2004:18 Helhet og plan i helse- og sosialtjenestene
http://bit.ly/1CCzq1n
Men forslaget gikk ikke igjennom!
Dette åpenbart nødvendige kravet som ville ha sikret borgeres livskvalitet og helse betraktelig og skånet dem fra mange ekstrabelastninger iht. Navs treneringsmanøvre, har man altså angivelig ikke klart å presse gjennom i løpet av hele 10 år.
Jeg vil kreve at det nå endelig skal iverksettes!

ABABABABABABABABABABABABABABABABABABABABABABEVENT

I dag kan sosialtjenesten bruke hvor lang tid som helst hva gjelder ignorering av klager som er svært presserende, og derav utsettes et anselig antall borgere for største vilkårlighet fra offentlig myndighet som kan sette både liv og helse i alvorlig fare uten at noen konsekvenser rammer.
Jeg har flere ganger fått tilbakemeldinger fra saksbehandler om at de angivelig skal ha “stor arbeidsmengde” og at vedkommende derfor ikke kan ferdigbehandle klager fra meg før det har gått ca. 8-14 uker.
Min varsling har gått til Sivilombudsmannen, som rett og slett tar saksbehandlers “redegjørelse” til inntekt og responderer med at han ingenting kan gjøre!
Dette, selv om det under Stortingets saker og publikasjoner Dokument 8:122 S (2012–2013) datert 30.04.2013 – “Representantforslag fra stortingsrepresentantene Anders Anundsen, Ulf Erik Knudsen og Øyvind Vaksdal om å styrke Sivilombudsmannens rolle overfor forvaltningen” under 4. avsnitt ovenfra bekreftes:
“I visse tilfeller kan det klages til Sivilombudsmannen mens en sak er under behandling, for eksempel hvis klagen gjelder treg saksbehandling.”!
http://bit.ly/1CiX98Y
Og har saksbehandleren et agg i siden til deg som jo ikke er uvanlig når man fremmer klager, så er det slett ikke grenser for hvor lang tid “klagebehandlingen” kan trekke ut.

ABACOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Slike påstander fordrer jo bevis, så her er et av alle lydopptak jeg har gjort med sosialtjenesten i bydel St.Hanshaugen, der saksbehandler bekrefter at saksbehandlingen kan ta opptil 14 uker! Lytt spesielt 2:24 – 3:37 – 4:00 og 5:00 minutter inne i opptaket:
http://youtu.be/G1S8uISJhfA
Professor Jan Fridthjof Bernt har slett ikke hatt interesse av å følge opp forslaget og være pådriver for at denne monumentale lettelsen av borgerenes byrder skal tre i kraft, hvilket tydelig fremgår av diskusjonen vi hadde på FB i september 2014 som kan leses i sin helhet her:
Professor Jan Fridthjof Bernts ignoranse
http://bit.ly/1Bfinmx
Jeg siterer fra diskusjonsrekken der jeg gikk professoren kraftig på klingen og han avsluttet:
“Dessverre. Det finnes ikke noe enkelt svar dette. Det er ingen måte vi kan fullstendig avskaffe feil og urett. Vi kan bare gjøre vårt beste, hver av oss, der vi er og med de krefter og ressurser vi har.”
Så – Vi i realiteten påvirkningsløse borgere er udiskutabelt overlatt til oss selv, og må være våre egne talerør.
Derfor ber jeg om at riktig mange vil signere oppropet, også dere som ikke er i behov av Navs tjenester, men som ønsker å være støttespillere.
Dette for å kunne presentere en bekreftelse på at vi – i kraft av oss selv kan bidra til å skape nødvendige endringer til det bedre.
Når underskriftskampanjen er avsluttet, vil signaturene bli overlevert Arbeids- og sosialdepartementet og Robert Eriksson, Byråd for helse- og sosiale tjenester – Øystein Eriksen Søreide samt Byråd for eldre – Aud Kvalbein, og Helse- og omsorgsdepartementet ved helse- og omsorgsminister Bent Høie.
Tusen takk!
Jeanine Horntvedt – Navrammet.
IGJEN – LINK TIL SIGNERINGEN:
http://bit.ly/1uuKLBL
Innlegget på Origo:
http://bit.ly/1BKa2tK
Index – Listen over alle bloggposter:
http://bit.ly/hwKs7V
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Jeanines Blogg. Når offentlig sektor misbruker makt. on WordPress.com

Poster

januar 2015
M T O T F L S
« des   feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 1 052 andre følgere

%d bloggere like this: