Jeanines Blogg. Når offentlig sektor misbruker makt.

Nav og myndighetsmisbruk

Til Hilde Haugsgjerd – Aftenposten sletter all kritikk av din kronikk i kommentarfeltet!


 

ABABABABABABABEGJERD

 

– som om hun ikke var klar over det…
Aftenposten 13.12.2014 – Et dårlig rykte er tungt å bære
Tidligere sjefredaktør i Aftenposten Hilde Haugsgjerd (bildet):
Hjelperne. Jeg sender noen varme tanker og et ønske om god jul til (…) de ansatte i Nav (…).
Trang fødsel for Nav
Navs ansatte har sluppet medieoppslag om at de mistet klienter i selvmord.
Når vold har vært omtalt i forbindelse med deres arbeidsplass, har det dreid seg om voldsbruk og trusler fra klienter mot Nav-ansatte (…)
http://bit.ly/1yN9Ovm
ABABCOP
Mitt svar (som først ble slettet etter et par minutter, men utrolig nok satt inn igjen) – deretter fjernet for godt i løpet av sekunder!:
Ingen bombe at sjefsredaktørene i Roar Flåthen-eide Amedia aldri har tatt inn en eneste henvendelse fra meg om å belyse det utstrakte ogsamkjørte misbruk av myndighet som både jeg og flere Navrammede har erfart fra en god rekke saksbehandlere og deres overordnede, når jeg idag registrerer Hilde Haugsgjerd sitt manipulative forsvar for etatensmange overtramp.
Hun maler bilder som «barn» og «fødsel» når hun beskriver etatens spede begynnelse, og fremhever at det kun er «systemet» og «dets ledere» som vil være rett adressat for kritikk!
Men hun vet så meget bedre, derfor min påstand om manipulering.
For det er ingen tvil om at både Haugsgjerd og pressen forøvrig har sveipet innom både andres og mine debatter som jeg gjennom 7 år har startet i diverse aviser – en med nær 400.000 treff i løpet av et par måneder før redaksjonen i Dagsavisen stanset og slettet den i panikk – samt min blogg, og både lest og lyttet til bevisopptak av graverende forbrytelser i offentlig tjeneste på Youtube!:
http://bit.ly/1ux6Zlm
ABABABABABABABABABABABHEIDIFOABABABABABABABABABABABTTIGNORGEABABABABABABABABABABABDERSENIMG_7211

Haugsgjerd er og har vært en av de sentrale maktpersoner som har stått ansvarlig for at Vær Varsom-plakaten må overholdes – og her fremhever jeg spesielt:

1.5. «Det er pressens oppgave å beskytte enkeltmennesker og grupper mot overgrep eller forsømmelser fra offentlige myndigheter og institusjoner, private foretak eller andre».
Men verken Aftenposten eller andre aviser har noensinne latt belyse i tilstrekkelig nødvendig omfang det faktum som både Heidi Follett, Fattignorge, Advokat Andersen, jeg og en rekke andre mennesker her i dette landet har understreket – at det er den enkelte saksbehandler som må stilles ansvarlig for sin praksis – hvilket forvaltningsloven ikke minst, understøtter.
En annen av Haugsgjerds uriktige påstander, er at «Navs ansatte har sluppet medieoppslag om at de mistet klienter i selvmord.»
Men mange av oss husker enda tilbake til året 2009, da det var store medieoppslag om kvinnen som hadde tatt sitt liv etter flere ganger å ha søkt Nav forgjeves om hjelp.
Hennes mann ble intervjuet i avisen, og påFB – gruppa om Nav som jeg er med på å administrere, ble artiklenebehørlig kommentert!:
http://on.fb.me/1zmzKUG
ABABABABABABABABABAFADRUM
Det kan synes som om Haugsgjerd har glemt den store tragedien som utspant seg på Nav St.Hanshaugen 14.03.2014 der en kvinne i dypeste fortvilelse satte fyr på seg selv.
Hvis ikke noen hadde grepet inn og slokketbrannen tidlig, hadde utfallet blitt ganske annerledes:
Se NRK TV Østlandssendingen, der Fylkesdirektør for Nav Oslo – Hege Farnes Hildrum (bildet), ikke nevner den arme kvinnen og tanker hun måtte ha for dennes familie med et ord, men understreket at de Navansatte som hadde vært vitne til hendelsen ville bli godt ivaretatt.
Og videre:
«Vi har gjennomført en BRUKERUNDERSØKELSE i publikumsmottakene i Nav-kontorene. Og da sier 87 prosent av de brukerne som svarer at de opplever å bli møtt med respekt når de henvender seg til oss!»
(NøyaktigHaugsgjerd sluttpoeng i artikkelen)
http://bit.ly/132HX1l
Katastrofen skjedde kun tre uker etter at jeg hadde sendt Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson følgende brev, lagt inn i bloggpost med overskriften:
Vanlig kost for Navansatte?
http://bit.ly/1o4hvbH
ABABABABABABABABHIDRO

Men selvsagt har ikke dette gått i «glemmeboken» for Haugsgjerd – en (om så tidligere) sjefsredaktør har alt på stell!
Og hvor mange – inkludert meg – som Nav tar livet av over langen ved å la oss lide og pines på utilstrekkelige sosialhjelpssatsers minstenorm over flere år siden mange av oss har alvorlige sykdommer i bunn men ikke når frem med våre søknader, tør jeg ikke en gang tenke på.
Det er ikke alle som orker å sette ord på den maktesløshet de føler overfor en totalitær etat som vrenger rettmessige klager rundt til egen fordel og avviser disse uten at tilstrekkelig og forsvarlig begrunnelse er fattet.
Få av oss orker å gå videre til «klageinstansene» som så allikevel ignorerer våre godt underbyggede vitnesbyrd og gir etaten medhold over en lav sko i svært mange tilfeller.
Vi stanger hodet i veggen.
aba
Men Haugsgjerd velger altså vanvittig nok å gå til den ytterlighet å være talerør for en stor, uangripelig og mektig etat, i spekulativt forsøk på å lege de godt lønnede og vel ivaretatte Navansattes «prøvelser».
Og tidspunktet er naturlig nok lagt inn i denne søte førjulstid hvor mange av oss forvaltningsrammede borgere sliter mer enn vanlig for å få det til å gå rundt økonomisk.
Damen synes å være høyt hevet over trivialiteter som å sjekke sine fakta, hun som allerede i år 2002 hadde en årsinntekt på kr. 887.000, hvilket fremgår av artikkelen
Ytringsfrihet som levebrød.
Stian Bromark 27.07.2003
http://bit.ly/16lbIg9
ABABABABABABABABABAHAPPYC
Riktig god jul Hilde Haugsgjerd, en fantastisk bragd å vise til!
Hilsen en varsler, og mottaker av minste sosialhjelps norm på snart 7. året som har kr. 3900,- å leve av i julemåneden.
Her er på tampen litt lektyre som du kan kose deg med i jula:
http://bit.ly/1bP98zD
Jeanine Horntvedt

ABABABABABABABABABABOULNERA

Utdrag fra Aftenpostens debattregler:
«I spesielle tilfeller modererer vi ekstra strengt. Det kan være i artikler der kilder er i en svært sårbar situasjon»!
http://bit.ly/1yQ8n4t
Og hvem er vel mer sårbare enn forvaltningsbermen i Nav – eller oligarkene in spe –  Haugsgjerd og avisredaksjonene? …
ABABABABABABABABABABFLOTHOm Roar Flåthen:
Utdrag fra Nav-ansatt døde – Nye Meninger fratok meg ytringsfriheten – igjen!:
LO-sjef Roar Flåthen får kjeft for hans maktposisjon innenfor både politikken og medieeierskap.
Som styreleder i A-pressen fikk han i går 18 nye aviser inn i porteføljen. I går fikk Roar Flåthen kontroll over 18 nye aviser
“LO eier i dag 48,6 prosent av A-pressen. Som styreleder i A-pressen har Roar Flåthen nå 71 avistitler og ti rene nett-titler under sine vinger. Det er en økning på 18 aviser. Det er en katastrofe at LO sitter som så stor eier av A-pressen, og med Roar Flåthen som styreleder, sier Erling Weydahl, leder for de LO-organiserte grafikerne i Midt-Norge» (…)
http://t.co/zp3fg9YhVe
ABEBERINGFlåthen er også en varm forsvarer av de flinke, dyktige Navansatte må vite (bildet – ledere ved Nav St.Hanshaugen med en av de farligste sosialledere som noengang har virket –  Sigurd Røeggen nederst t/h)!:
Mitt svar til Flåthen i sin tid (utdrag):
Flåthen sier han mange ganger har vært forbannet på negative debatter om Nav, og at inntrykket som gis er at Nav-ansatte har skylda. Flåthen understreker at dette ikke er akseptabelt, da hans klare inntrykk er at de Nav-ansatte generelt gjør en kjempejobb med kun EN målsetting for øyet – å få det hele til å fungere, slik at brukerne føler seg velkommen og får den hjelpa de skal ha.
Flåthen uttaler at det er gledelig at regjeringen har tatt tak i den økende voldsproblematikken og bidrar til å gjøre noe med det.
Hva vet Flåthen?
Er Flåthen kunnskapsløs?
Kan det være rimelig å slutte at en av landets mektigste menn virkelig er genuint og oppriktig kunnskapsløs? (…)
http://bit.ly/yCZmxU

ABABABABABABABABABABABABENNN

Den ultimate satire som ble begått av Jostein Johnsen i dag, fikk imidlertid stå i fred under Haugsgjerds kronikk sammen med kommentaren fra Leah Olsen som heller ikke la fingrene i mellom – henholdsvis:
«La meg også stemme i denne absolutt passende jule-kommentaren ved å berømme for eksempel at brannvesenet tross alt har ytterst få pyromane brannstiftere ansatt hos seg, at politiet generelt sett unngår å ansette seriemordere, samt at de aller fleste prester i Norge praktisk talt aldri tilber djevelen.
Det er rett og slett ingen tvil om at når alt dette er tilfelle, så har vi satt i sannhet høye og rimelige krav til kvaliteten på tjenestene som tilbys til gjengjeld for skattepengene som brukes i det offentlige.
Så når en lett formyndende broiler legger skylden på NAVs dårlige rykte der det hører hjemme – hos klientene – da har jeg bare en ting å si: gratulerer, Haugsgjerd, det er slik ufortrødent og uredd kritikk som rykker ut problemene fra bunnen av.
Faktum er det at når arbeidsdyktige mennesker blir redusert til vrak, fysisk først, og så psykisk, mens de er i NAVs kjærlige og totale omsorg på papiret, så er det jo kun ett sted problemene kan ligge. Nemlig hos klientene selv.
Igjen, jeg må bare berømme Haugsgjerd for motet hun viser med dette innlegget, såvel som den sydende visdommen det bare er å ta av seg hatten for.
God Jul, Haugsgjerd, måtte alle Nordmenn være like våkne og ha like god innsikt i samfunnsaktuelle spørsmål som deg.»
ABABABABABABABABABABABABENNN
Olsen: «NAV ansatte må få konsekvenser for dems handlinger. Brudd på regelverk, lovverk, retningslinjer, maktmisbruk, mangel på oppfølging, projisering, fraskrivelse av ansvar, skyldpåføring og mye mye mer. Hvordan kan dette systemet bli bedre dersom de ansatte ikke får konsekvenser for alt dette?
Det er tydelige bevis på internett fra flere brukere som beviser nettop mine ord.
Og at nettaviser sletter kommentarer som dette og andre’s kommentarer viser bare hvor k******e de er. De får betalt for å tie om sannheten for å skåne NAV og NAV sine ansatte. Patetisk.
Ytringsfriheten er tydelig å bemerke seg på at blir fratatt oss.
Tusen takk til den elendige både nåværende og forrige regjering som unnlater å ta tak i svært graverende situasjoner. Fraskrivelse av ansvar og ingorering er mye bedre.»  (sitater slutt)
I tillegg var det en annen person på Navgruppa som tilkjennegjorde at han hadde lagt inn et svar til kronikken om kneblig av ytringsfriheten og at Aftenposten «styrer» artikkelen ved å slette seriøse uttalelser.
Kommentaren ble som forventet – slettet!

ABAABABABABABABABABSTARD

Magne Lerø – Kommentator i Vårt Land, teolog og redaktør i Ukeavisen Ledelse 24.11.2014:
Nav på sotteseng
Navs problem er at de avslører en evne til å ­løse problemer og feil som ligger nær null (…)
Politikerne ble advart om å konstruere en bastard som Nav!
 http://bit.ly/1wrbmyh

AHEIDI

 

Nav – Når borgerenes rettssikkerhet må vike, til fordel for pøblers forgodtbefinnende
http://t.co/wAtGCfyqHg

ABABABABABABABABABABABTTIGNORGE

Hvordan står det til på våre sosialkontor?
http://bit.ly/9L4i42

ABABABABABABABABABABABDERSEN

Den alvorlig syke trygderettsavdokatens møte med NAV – Kommentar
«Strukturell vold, er det som skjer når publikum blir overkjørt av Systemet»!
I det offentlige så ser det ut som at den enkelte saksbehandler nærmest kan gjøre akkurat det de vil overfor publikum uten at det får noen konsekvenser i det hele tatt!
http://bit.ly/1lrSNTR

IMG_7211

Norske avisers sensur av systemkritikk
Jeg er verken Advokat eller Dagbladjournalist, ikke er jeg kreftsyk heller som jeg vet om per nåværende.
Jeg er kun en ringe 52 år gammel borger med bachelor i Kultur- og samfunnsfag fra UIO som Nav har herjet vilt med i hele syv år fordi jeg på blogg og i diverse debattfora har dokumentert de lovbrudd, trakassering, represalier og gjengjeldelser jeg har erfart fra samkjørte, inkompetente og hevngjerringe aktører i etaten og navngitt disse.
Men når jeg ser anledning til å ytre meg rundt dette og hint i respons til avisartikler, blir jeg resolutt kneblet (Dagbladet denne gang)
http://bit.ly/1ov8mxv

ABAHARDLOOK

Den enkelte Navansatte skal personlig stilles til ansvar for egen praksis!
Det er både tarvelig og holdningsløst og forsøke å dekke over de ansattes bevisste ignorering av lov, etikk og regelverk når de indirekte og konsekvensfritt massakrerer hjelpetrengende borgere via fornuftsstridige vedtak med å skylde på «Systemet»!
http://bit.ly/1pD9z3j
Fast og langvarig praksis i Nav
http://bit.ly/NOzeYX
ABELEKL
Med opprettelsen av totalitære Nav, fulgte sterkt redusert presse- og ytringsfrihet

Lystads evige mantra er at terskelen for hatske utfall mot de Navansatte er senket med alle borgermeninger som får utfolde seg fritt i kommentarfelt på nettet, og han anvender et lite knippe usakligheter som brekkstang for å trumfe gjennom sin tarvelige agenda.»
http://bit.ly/1p6TTIt
Nav-ansatt døde – Nye Meninger fratok meg ytringsfriheten – igjen!
http://t.co/zp3fg9YhVe
Mitt NAV – Masteroppgave fra en som gikk fra ansatt til bruker.
http://bit.ly/1lsXbma
ALARM:
Trusselbrevet fra sosialsjefen ved Nav St.Hanshaugen av 25.04.2014
http://bit.ly/1mPFVX4

ABestad

29.11.2013 – Navdirektør Joakim Lystad og Dagbladets journalist
Navdirektørens absolutte fokus – forsvarstalen for sine ansatte, avsluttes med de sedvanlige forsøk på sensur og knebling ved at han atter en gang retter en advarende pekefinger til media om at terskelen for hatske utfall mot hans ansatte er senket med alle borgermeninger som får utfolde seg fritt i kommentarfelt på nettet!
Lystads uttalelser tidligere – 04.09.2013: Frykter effekten av Nav-hets:
«Den offentlige debatten om Nav må foregå på riktig side av skillet mellom konstruktiv kritikk og farlig hetsing.
Vi vil ha slutt på hetsingen av Nav-ansatte i nettavisenes kommentarfelt og i sosiale medier, og vi ønsker en mer nyansert fremstilling i den offentlige debatten.
Vi mener mediene må være varsomme og noen ganger stenge kommentarfelt»
– Pressen valgte å gjøre knefall, og denne måneds artikler om temaet på nettet ble derfor heller ikke ledsaget av et kommentarfelt – verken i Dagens Næringsliv eller i Dagbladets tidligere artikkel – ei heller på deres FB-sider!
STERKT bekymringsverdig!
http://bit.ly/1b5f6Xd
ABABABABABABABABJORN
Tjenestedirektør i Nav – Bjørn Gudbjørgsrud, kjenner seg aldri igjen!
(Min kommentar til artikkelen av 05.12.2014 – Blir sykere av NAV)
http://bit.ly/1q1ZQbC
Når den menneskelige lovgivning avviker fra fornuften blir den ond. Den mister sin karakter av lov og blir snarere en form for vold
http://bit.ly/ejaH4

ABABABAFEIGE

Offentlige ansattes sikkerhet, versus «bermen»!
Vi rettmessig forbannede og krenkede Navrammede borgere, har intet sikkerhetsnett mot den farlige fagorganisert etatsbermen som i dag til og med er underlagt «dobbel beskyttelse» mht. omtalte ivaretakelse via straffeloven!
For akkurat hvilke sanksjoner er det åpenbart uskikkede tjenestemenn som trakasserer, trenerer og utøver represalier erfarer overfor borgeres berettigete varsling?!
INGEN!
http://bit.ly/1zhPOa5
ABABAILO
BRUKERUNDERSØKELSENE I NAV
 
Vedr. «BRUKERUNDERSØKELSENE», viser jeg til utdrag fra «Mitt NAV» – Masteroppgave fra en som gikk fra ansatt til bruker, som belyser at mottakere av sosialhjelp så kalkulerende utelates fra å ytre sin mening:
S. 71 – 73: Brukerundersøkelsen fra 2009
Undersøkelsen er basert på at 7400 brukere er intervjuet på telefon (…)
Den har av årsaker som har med personvern å gjøre ikke inkludert sosialhjelpsmottakere, heter det.
http://bit.ly/1rzynyv
For litt mer enn tredve sølvpenger…
http://bit.ly/1hQA2Li
Makt uten vett – Politikere og Nav i frastøtende maskepi!
http://bit.ly/10qDmWq
ABABABABABABABABABABABEDIAAmedia:
AlleMedierErDrilletIAnsvarspulverisering!
LISTEN OVER ALLE BLOGGPOSTER
http://bit.ly/hwKs7V
Reklamer

Én kommentar på “Til Hilde Haugsgjerd – Aftenposten sletter all kritikk av din kronikk i kommentarfeltet!

  1. Leah Olsen
    desember 14, 2014

    Veldig bra Jeanine.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Follow Jeanines Blogg. Når offentlig sektor misbruker makt. on WordPress.com

Poster

desember 2014
M T O T F L S
« nov   jan »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 1 051 andre følgere

%d bloggere like this: